Nega las za poletje

Kaj se dogaja z našimi lasmi poleti?

Poleti vplivi vlage, toplote in kisika vplivajo na to, da se nam lasje prosvetlijo in s tem tudi izsušijo. Sol v morju ali klor v bazenu pa vse skupaj še poslabšata, posebno se vpliv teh dejavnikov kaže na naravno suhih ali pobarvanih laseh. Posebej pomembno je torej, da lase na poletje pripravimo že prej, med poletjem pa jih dodatno zaščitimo pred soncem in izsušitvijo.

Da bi vaši lasje ohranili naravno vlago in sijaj, smo vam V Frizerskem salonu ona-on pripravili nekaj nasvetov in profesionalnih frizerskih produktov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Ostrizite konice

Preden se odpravite na dopust in lase izpostavite vodi ter sončnim žarkom, obvezno obiščite frizerja, ki naj ostriže poškodovane konice las. Tako boste preprečili, da bi se poškodba razširila naprej po laseh.

 V vodo z mokrimi lasmi

Preden se poženete v vodo, svoje lase zmočite z vodo iz vodovoda. Mokri lasje namreč vpijejo občutno manj slane ali klorirane vode, ki jih lahko poškoduje.

Lase imejte spete

Da bi lasne konice skrili pred soncem, lase spnite v figo. Tako jih boste zaščitili pred neposredno vročino in UV žarki.

Izogibajte se vročini

Če se le da, lase sušite na zraku, ko ste na morju pa se izogibajte toplotnih oblikovalcev las.